Viktig information till Ektorpshöjdens bostadsrättshavare

//Viktig information till Ektorpshöjdens bostadsrättshavare

Viktig information till Ektorpshöjdens bostadsrättshavare

Vi har blivit kontaktade av några bostadsrättshavare som noterat att kaklet på väggarna i badrummen spruckit ca 3 -4 cm över golvnivå (se bild). Vi vill därför be er kolla om ni har motsvarande problem i era badrum och att ni i så fall så snart som möjligt helst innan den 7 mars kontaktar styrelsen via e-post styrelsen@brfektorpshojden.se gärna med bilder på eventuella sprickor, alternativt lämnar meddelande i föreningens postlåda i entrén på Spjutgatan 16 (blå lådan).

 

 

Värmesystemet är nu så gammalt att det måste bytas ut med start nästa vår/sommar. Vi har även råkat ut för att avloppsledningar under källarplan har gått sönder och att utrymmen under källarplan fyllts med avloppsvatten. Vid kontroll har vi konstaterat att dessa inte relinats eller bytts ut i samband med stambytet. Inte heller har värme eller tappvattenledningarna i källarna bytts ut och vi har haft ett antal rör som börjat läcka. Allt detta måste nu åtgärdas för att vi ska slippa problem i framtiden och det kommer att ge oss stora ökade kostnader.

Även kostnaden för överföring av el har ökat och avgiftshöjningar kan inte undvikas. Till detta kommer att avgäldsperioden för våra tomträtter löper ut 2024-12-31 och 2025-12-31 och flera bostadsrättsföreningar har fått stora ökningar av tomträttsavgälden (Hyran för marken som våra byggnader och parkeringar står på). Allt detta tillsammans gör att vi kommer att tvingas höja våra månadsavgifter. Vi vet i dagsläget inte exakt hur stora höjningarna blir, utan vi återkommer efter diskussion med våra ekonomer.

By | 2022-03-02T10:07:17+02:00 mars 2nd, 2022|Okategoriserade|Kommentarer inaktiverade för Viktig information till Ektorpshöjdens bostadsrättshavare

About the Author: